Kansen voor innovatie in de bouw

 

 

Vertegenwoordigers van 25 bedrijven uit de bouw, de coating en de kunststofsector kwamen bijeen om kennis te maken met het woningrenovatie concept van De Stroomversnelling.

 

Leen van Dijke, voorzitter van vereniging De Stroomversnelling, Jan Willem van de Groep van De Energiesprong en Sjoerd Klijn Velderman van BAM lieten zien wat de laatste ontwikkelingen zijn in de bouw en welke kansen er zijn voor innovatie in de bouw. 

 

Jan Willem van de Groep ging in op de verschillen tussen de industriële keten en de keten in de bouw en de gevolgen daarvan voor de innovatiesnelheid in de bouwsector. Volgens Van de Groep staat innovatie in de bouw nog in de kinderschoenen. De sector is zich echter aan het ontwikkelen en kijkt hierbij sterk naar de opbouw van de keten in de industrie. Een industrieel bouwproces komt hierdoor dichterbij, en daarmee ook de kansen voor innovatie. Onderdeel vormen betere samenwerkingsmogelijkheden in de keten en meer geïntegreerde ontwikkeling van complete modulaire bouwdelen. 

  

 

De bijeenkomst vond plaats in een door De Stroomversnelling gerenoveerde woning. De deelnemers zagen in deze energieneutrale woning welke innovaties dit concept mogelijk maken en dat er nog volop kansen zijn voor innovatie door betere samenwerking en integratie.

 

DPI Value Centre & NRK zullen naar aanleiding van deze bijeenkomsten nieuwe activiteiten ontwikkelen om ondernemers aan te laten sluiten bij deze kansrijke innovatiemogelijkheden in de bouw.

Martin van Dord
Innovatiecoach
projecten, algemeen, contacten NRK