Kansen voor Thermoplastische composieten

 

 

De toepassingen voor thermoplastische composieten (TPC) ontwikkelen zich razendsnel. Veel Nederlandse bedrijven willen hierin voorop lopen. Met TPC kunnen duurzame lichte en sterke producten worden gemaakt, met veel concurrentievoordelen, duurzaamheidsvoordelen en ook inzetbaar in tal van product-marktcombinaties. 

 

Dat werd ook duidelijk tijdens de workshop Thermoplastische Composieten op 4 maart in Helmond, waar ruim 70 OEM-ers en kunststofverwerkende bedrijven  aanwezig waren om de laatste ontwikkelingen te vernemen.

 

De presentaties van Automotive NL, CATO Composites Innovation, Engel Benelux en TPRC gaven een uitgebreid en goed beeld van de TPC technologieën en -materialen die nu beschikbaar zijn en die nu al kunnen worden geïmplementeerd door kunststofverwerkers en voor grote series.

 

Na de presentaties werden in kleine groepen de mogelijkheden van TPC verder doorgewerkt. Dat leverde al vele ideeën op voor nieuwe producten en projecten.

 

Vervolg

Naar aanleiding van de workshop zal er een gebruikersgroep worden gevormd voor bedrijven die TPC willen toepassen in hun productie. Bovendien ondersteunen NRK PVT Kunststofverwerkers en DPI Value Centre actief het opzetten van projecten en clusters.

 

Presentaties

 

Contact

Heeft u de bijeenkomst gemist maar wilt u ook uw kansen grijpen met TPC, bekijk dan de presentaties of neem contact op met onze innovatiecoaches Martin van Dord of Jos Lobee.

 

 

De bijeenkomst was een samenwerking tussen NRK PVT Kunststofverwerkers, Automotive NL en DPI Value Centre. 

NRK Pvtw   Automotivenl   DPIVC Logo 200 Rgb Ponl
Martin van Dord
Innovatiecoach
projecten, algemeen, contacten NRK