Boekje Biocomposieten

Deze publicatie geeft een overzicht van de mogelijkheden van biocomposieten. Het rapport besteedt aandacht aan zowel bioharsen als aan biologische (natuurlijke) vezels. Het begrip ‘bio’ in relatie tot materialen is nog niet eenduidig gedefinieerd, meestal wordt met bio bedoeld dat een aanzienlijk deel van het materiaal gebaseerd is op een biobased grondstof. Het aandeel ‘bio’ kan komen van de vezel of de hars of van beide. Dit boekje behandelt al die verschillende combinaties.

 

Dit is een overzicht van de beschikbaarheid, prijzen, technische eigenschappen, verwerkingskenmerken en leveranciers van natuurlijke vezels en bioharsen, en gaat in op recente ontwikkelingen en belangrijke spelers op het gebied van biocomposieten. Deze publicatie is ontstaan op initiatief van DPI Value Centre in samenwerking met Wageningen UR-FBR en VKNC. Met deze publicatie willen we geïnteresseerde ondernemers meer inzicht geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden van biocomposieten.

 

Wilt u de digitale uitgave ontvangen van het boekje 'Biocomposieten 2012' klik hier.

 

Deze uitgave maakt deel uit van de reeks 'Groene Grondstoffen'. Bekijk andere publicaties uit deze reeks.

Karin Molenveld
Innovatiecoach
projecten, biopolymeren

Biocomposieten 2012
Natuurlijke vezels en bioharsen in technische toepassingen

Auteurs: Martien van den Oever (WUR), Karin Molenveld (WUR) en Margot de Kort (VKCN)

Editor: Harriëtte Bos (WUR)

Met dank aan Martin van Dord (DPI Value Centre, NRK) en Judith Tesser (DPI Value Centre) voor hun bijdragen aan deze publicatie.

Mei 2012
© Wageningen UR Food & Biobased Research
ISBN 978-90-819117-0-2
Druk: Propress, Wageningen