Future-proof Polymers

Eind april besprak het Polymer Science Park, het innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie in Zwolle, met haar leden en andere potentiële deelnemers hoe zij invulling geven aan het project Future Proof Polymers. Dit is een proeftuin waar via recycling nieuwe polymeren worden gemaakt. Na de zomer starten de eerste projecten.

 

De deelnemers bespraken vier projectvoorstellen: geurreductie recyclaat, zuiverder sorteren, recycling thermoharders en constante eigenschappen recyclaat.

 

Ook stelden de bedrijven zes nieuwe projecten voor, zoals het kleuren van recyclaat en de closed loop van gebruikte materialen.

 

Achttien bedrijven hebben zich bovendien ingeschreven voor één of meerdere projecten. Zij gaan samen met het Polymer Science Park bespreken hoe inhoud, uitvoering, rollen en budget eruit komen te zien. In augustus moeten minimaal drie projectplannen volwassen genoeg zijn om na de zomer uitgevoerd te worden.

 

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met projectleider Jasper Bouwmeester via j.bouwmeester@polymersciencepark.nl of 0646432428.

 

 

Polymer Science Park

 

Het Polymer Science Park is een industriële broedplaats voor de kunststofindustrie. Een open innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie, dat focust op onderzoek naar (high) performance polymeren, waaronder composieten, rubbers, engineering plastics, coatings en biopolymeren. Van idee tot productrijpe prototypes.

 

Judith Tesser
Programma en communicatiemanager
communicatie